Devler borç batağında

- Güncelleme:
Devler borç batağında

Ekonomi Haberleri

Çin'in dış borcunun mart ayında 764 milyar dolara çıkmasının ardından ülkede yaşanan iflaslar, gözleri diğer ülkelere çevirdi.

Dünyada dış borç stoku en fazla olan ülke ABD olurken, kamu borcunun milli gelire oranınında da dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya ilk sırada yer aldı. Geçen yıl ABD'de kamu dış borç stoku 15 trilyon 929 milyar dolara ulaşırken, bu rakam neredeyse 15 avro bölgesi ülkesinin kamu dış borç stoku toplamına denk geliyor. ABD'yi, 10 trilyon 92 milyar dolarlık kamu dış borç stokuyla İngiltere takip ederken, Almanya 5 trilyon 718 milyar dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Fransa'nın kamu dış borç stoku ise 5 trilyon 164 milyar dolar, deflasyondan kurtulmak için kamu harcamalarını artıran Japonya'nınki ise 3 trilyon nbsp; 24 milyar dolar olarak gerçekleşti. OECD ülkeleri içinde en az kamu dış borç stokuna sahip ülke 22 milyar dolar ile Estonya olurken, bu ülkeyi 53,9 milyar dolarla Slovenya, 68,4 milyar dolarla Slovakya, 93,6 milyar dolarla da İsrail takip etti. Türkiye'nin brüt dış borç stoku ise aynı dönemde 336,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...