Duru bebek kurtuldu sıra Mustafa Seyfi’de

Düzenleyen:
Duru bebek kurtuldu sıra Mustafa Seyfi’de

YAŞAM Haberleri

SMA hastası Duru bebeğin 2 milyon liralık ilacını Sağlık Bakanlığı karşılayacak. Ağrılar içinde kıvranan Mustafa Seyfi bebeğe ise bir türlü teşhis konulamıyor.

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan Özgün (36) ve Özlem Meriç (36) çiftinin hayatı, kızları Duru’ya 40 günlükken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) teşhisi konulmasıyla karardı. 9 ay önce aldıkları haberle yıkılan aile, Duru bebeğin yaşaması için gerekli olan 2 milyon liralık ilacı yurt dışından getirtmekte maddi açıdan güçlük çekiyordu. Ailenin sesini Sağlık Bakanlığı duydu. SMA hastası Duru bebeğin ihtiyacı olan 2 milyon TL’lik ilacın maliyetini bakanlık karşılayacak. Haberi alır almaz sevinçten mutluluk gözyaşları döken anne Özlem Meriç “Çok mutluyuz, müjdeli haberi aldık sonunda. Duru, ilacına kavuşacak. Devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Duru inşallah sağlığına kavuşacak ve iyileşecek, temennimiz bu” diye konuştu. Kızları için gerekli ilaçtan en az 4 doz almaları gerektiğini ifade eden baba Özgün Meriç de “Türkiye İlaç Kurumundan gerekli belgeleri aldık. Bir hafta içerisinde kızımın ilacı gelecek. Mutluluğumuzu kelimelerle ifade edebilmek çok güç. Sadece tip1 hastaları için ilaç onaylandı. Fakat daha tip2, tip3, tip4’ler mevcut. Devletimiz umarım bu hastalara yardım elini uzatacaktır” dedi.

Duru bebek kurtuldu sıra Mustafa Seyfi’de

Isparta’da yaşayan Yaşar ve Gökhan Gökdoğan çifti ise 4 aylık bebekleri Mustafa Seyfi’nin hastalığına bir türlü teşhis konulamamasından dertli. Özel hastanelerde defalarca muayene olup sağlığına kavuşamayan Mustafa Seyfi, bir süre Isparta Şehir Hastanesinde, ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördü. Bebeğe kanda lölokistin ve yüksek ateşin eşlik ettiği ciltte koyu kırmızı lekeler şeklinde belirginlik gösteren ağrılı rahatsızlık olan sweet sendromu teşhisi konuldu. Bebek lenf bezlerinden biyopsi alınıp taburcu edildi. Şimdi sonuç bekleniyor. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de vücutta hücre eksikliği bulunduğu tanısı konuldu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...