Alaçatı'da Kitesurf heyecanı

/ Kaynak: İHA
Alaçatı'da Kitesurf heyecanı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Alaçatı'da son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken uçurtma sörfü (Kitesurf), meraklılarına heyecan dolu anlar yaşatıyor.

Rüzgarı ve denizin sığ olmasıyla dünyada adından sıkça söz ettiren Alaçatı, özellikle hafta sonları sörf meraklılarının akınına uğramaya başladı. Okulların kapanıp yaz sezonun başlamasıyla birlikte sörf tutkunları da Alaçatı'da bulunan sörf okullarını doldurmaya başladı. Alaçatı'da sörf yapmak isteyen amatör tutkunların yeni tercihi ise, uçurtma sörfü olarak bilinen 'Kitesurf' oldu. Alaçatı'da sörf okullarında oldukça yoğunluk yaşanırken ülkemizin henüz birkaç yıl önce tanıştığı kitesurf yani uçurtma sörfüne ise, meraklıları yoğun ilgi gösteriyor. Paraşüt şeklindeki uçurtmalar yardımıyla denizde süzülen sörfçüler heyecan dolu anla yaşıyor.
Bu spora 1 yıl önce başladığını dile getiren amatör kitesurf sporcusu Aslı Erdir bu spora başladıktan sonra hayatının değiştiğin ifade ederek, "Gerçekten mükemmel bir spor. Bir yandan dalgaların üzerinde çığlık atarak uçarken, bir yandan da şarkılar söylüyorsunuz. Rüzgarla flört ediyor, rüzgara kendinizi kontrollü bıraktığınızda müthiş bir mutluluk yaşıyorsunuz" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...