Emine Erdoğan: Normal doğum teşvik edilmeli

Düzenleyen:
Emine Erdoğan: Normal  doğum  teşvik  edilmeli

SAĞLIK Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’de sezaryen doğum oranının yüzde 53 olduğunu belirterek, anne adaylarının cesaretlendirilerek, onları normal doğuma teşvik eden bir dönüşümün başlatılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Etlik Zübeyde Hanım Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, “Uluslararası Katılımlı Doğum Eyleminde Kanıt Temelli Yaklaşımlar” sempozyumu, Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün katılımıyla yapıldı.
Sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada gebelik ve doğumun bir hastalık değil, bedenin doğal, normal ve sağlıklı bir fonksiyonu olduğunu söyleyen Erdoğan, doğum eyleminin doğallıktan çıkarak tıbbi bir operasyon hâline geldiğini ifade etti. Sezaryenin, gerektiğinde yapılacak bir kurtarma ameliyatı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan “Hâl böyleyken ne yazık ki ülkemizdeki sezaryen oranı, yüzde 53’tür. Oysa muteber sağlık otoritelerinin makul bulduğu oran yalnızca yüzde15’tir. Bu noktada anne adayı kadınlarımızı cesaretlendirmeli, kurumlarımızda normal doğumu teşvik eden sistemik bir dönüşüm başlatmalıyız. Bebek için en iyi sağlık güvencesi olan doğal doğum, çocuklarımıza vereceğimiz en güzel armağandır. Külfetli gibi görünse de, bu özel tecrübenin kazanımlarını onlardan esirgememeliyiz” dedi.
SEFERBERLİK BAŞLATILMALI
Emine Erdoğan, Etlik Zübeyde Hanım Sağlık Uygulama Araştırma Merkezinde, total sezaryen oranının yüzde 19,4’e düştüğünü öğrenmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, kamu ve özel hastanelerde sezaryen oranlarını düşürmek için seferberlik başlatılması gerektiğini söyledi.  Kadınları doğuma hazırlayan “nefes egzersizleri”, “akupunktur” gibi birçok etkili yol olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, “hidroterapi”nin bunların başında geldiğini bildirdi.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...