Şiddetten bıkan doktorların talebi: Hastanelere X-Ray istiyoruz

Düzenleyen:
Şiddetten bıkan doktorların talebi: Hastanelere X-Ray istiyoruz

YAŞAM Haberleri

Öfkeli hastaların son mağduru Iğdır’da bir doktor oldu. Kalbinden bıçaklanan üroloji uzmanı ameliyatla hayata tutundu.

Sağlıkta şiddet alınan tedbirlere rağmen bitmiyor. Son olay, önceki gün saat 16.00 sularında Iğdır Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniği önünde meydana geldi. Dr. Serkan Yarımoğlu, muayene için kendisine gelen İbrahim K’yı gerekli tetkik ve tahlilleri yaptıktan sonra psikiyatri doktoruna yönlendirdi. İddiaya göre; hastaneden ayrılan ve bir süre sonra tekrar gelen İbrahim K, doktor Yarımoğlu ile tartıştı ve bıçakladı. Kalbine ve karın boşluğuna aldığı iki bıçak darbesiyle ağır yaralan Yarımoğlu’na meslektaşları müdahale etti. Evli ve bir çocuk babası 31 yaşındaki doktor, başarılı bir operasyonla hayata tutundu. Tutuklanan zanlının üniversite mezunu olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.
 Dün hastanede basın açıklaması yapan hekimler “Hastanelere bıçak ve silahla rahat rahat giriliyor. En kısa sürede hastanelerin girişine X-Ray cihazların kurulmasını istiyoruz” dedi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de “Şiddet uygulayanlar tutuklu yargılanmalıdır. En caydırıcı önlem ise 6 ay süreyle sağlık giderlerini Sosyal Güvenlik Kurumunun ödemesi yerine cebinden karşılamasıdır” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...