Park Mavera borsada daha ucuz

Düzenleyen:
Park Mavera borsada  daha ucuz

Ekonomi Haberleri

Satış ofisinde 47,5 TL’ye denk gelen ortalama hisse metrekare satış fiyatı, borsada 35 TL’ye kadar geriledi. Somut konuta dayalı sertifikalar, fırsat vadediyor

Borsa İstanbul’da işlem gören TOKİ Park Mavera 3 Projesi’nin gayrimenkul sertifikasının fiyatı, satış ofisi fiyatının oldukça altında kaldı. Bunun üzerine harekete geçen Borsa İstanbul, fiyatların daha gerçekçi hâle gelmesi için Vakıf Yatırım Menkul Değerler’i piyasa yapıcı olarak görevlendirdi. Yapılan açıklamada “Toplu Konut İdaresi tarafından 5 Eylül 2017 tarihinde yapılan açıklamada, sertifikaların dayanağı olan Park Mavera 3 Projesi ofisinden yapılan satışların, hisse metrekare ortalama fiyatının 47,5 TL olarak gerçekleştiği belirtilmiştir. 29 Eylül 2017 tarihli kapanış fiyatı 35,02 TL olan Park Mavera 3 gayrimenkul sertifikaları, aynı projede satışı gerçekleşen konutların ortalama satış fiyatlarına göre yüzde 26 iskontolu olarak işlem görmektedir. Gayrimenkul sertifikaları doğrudan gayrimenkule, somut varlığa dayalı bir yatırım aracıdır. Bu yapısı ile riski çok düşük olan bu araç, yatırımcılarını korumaktadır. Ayrıca gayrimenkul sertifikaları, yatırımcılara kredi faizi gibi maliyetlere katlanmadan ev sahibi olabilme imkânı tanımaktadır. Elinde, talep ettiği gayrimenkulü almaya yetecek sayıda sertifika bulunduran yatırımcı, asli edinme talebinde bulunabilir” denildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...