BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çikolata kadınlarda felç riskini azaltıyor

Çikolata kadınlarda felç riskini azaltıyor

Kilo alma korkusuyla çikolatadan uzak durmaya çalışan, suçluluk duygusuna rağmen çikolata kaçamakları yapmaktan vazgeçmeyen kadınlara müjdeli haber İsveçli araştırmacılardan geldi.



> İZMİR AA Kilo alma korkusuyla çikolatadan uzak durmaya çalışan, suçluluk duygusuna rağmen çikolata kaçamakları yapmaktan vazgeçmeyen kadınlara müjdeli haber İsveçli araştırmacılardan geldi. İsveç Karolinska Enstitüsü’nün Amerikan Kardiyoloji Dergisi’nde yayımlanan araştırmasına göre, haftada iki defa çikolata tüketen bir kadın, kendisiyle aynı fiziksel şartlara ve hayat alışkanlıklarına sahip, ancak çikolata yemeyen hemcinsine oranla kendini felç riskinden yüzde 20 daha fazla koruyabiliyor. Araştırmaya göre, kakaoda bulunan antioksidan özelliğe sahip flavonoidler, kötü kolesterol olarak adlandırılan düşük yoğunluklu lipoproteinlerin (LDL) oksidasyonunu önlüyor ve bu şekilde kişinin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma ve felç riskini düşürüyor.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT