Taksim Gezi Parkı gözaltılarında 8 tutuklama talebi

Taksim Gezi Parkı gözaltılarında 8 tutuklama talebi

GÜNDEM Haberleri

Taksim ve çevresindeki gösterilerde gözaltına alınan 59 kişiden 8'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Taksim ve çevresindeki gösterilerde gözaltına alınan 59 kişiden 8'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 8 kişinin işlediği ileri sürülen suçlar, 1Görevli memura mukavemet ile Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet1. Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla geçtiğimiz Cumartesi akşamı İstiklal Caddesi girişinde toplanan bir grup, polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu belirterek, Gezi Parkı'nın açılmasını istemiş, uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilmişti. Olaylarda 59 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 59 kişi, savcıya ifade verdi. 3 savcı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin sorgusu yaklaşık 7 saat sürdü. "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "polise mukavemet" iddiasıyla ifadeleri alınan 59 şüpheliden, 8'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 51'i savcılık tarafından serbest bırakıldı.
İTALYAN FOTOĞRAFÇI DA SERBEST
Taksim ve çevresinde gözaltına alınıp adliyeden serbest bırakılan 51 kişi arasında İtalyan fotoğrafçı Mattia Cacciatori de var.
24 yaşındaki İtalyan fotoğrafçının savcılık ifadesinde, bir ajansta fotoğrafçı olarak çalıştığını, İstanbul'a Gezi Parkı olaylarını fotoğraflamak için gönderildiğini söylediği öğrenildi.
6 Temmuz Cumartesi günü Taksim Meydanı'nda işi bittikten sonra kalabalık içerisinde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken polisler tarafından gözaltına alındığını ileri süren Cacciatori, sadece gazetecilik faaliyetini yerine getirmek için İstanbul'a geldiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...