Ünlü yatırımcı, 10 şirketin peşine düştü

- Güncelleme:
Ünlü yatırımcı, 10 şirketin peşine düştü

Ekonomi Haberleri

Erikli Su'yu sattıktan sonra 'melek yatırımcı' olan ve bugüne kadar 20 e-ticaret sitesine yatırım yapan Aslanoba, 10 şirketin daha peşine düştü.

Erikli Su'yu Nestle Waters'a sattıktan sonra 'melek yatırımcı' olan olan Hasan Aslanoba, parayı e-ticarete yatırmayyı sürdürecek. 20'nin üzerinde e-ticaret sitesine 20 milyon doları aşan yatırım yapan Aslanoba'nın sahibi olduğu Aslanoba Capital, yıl sonuna kadar 10 şirkete daha değeri 250 ila 2 milyon dolar arasında değişen tutarlarda yatırım yapmayı hedefliyor. Aslanoba Capital, son olarak düğün.com'un yüzde 16'sını 2 milyon dolara almıştı. Aslanoba Capital'in Yönetici Direktörü Cankut Durgun, Türkiye'de internet sektörünün yıllık ortalama yüzde 30-40 hızla büyüdüğünü ifade ederek, ön plana çıkan şirketlerde yatırım sonrası büyümenin daha hızlı olacağını söyledi. Teknoloji yatırımlarına odaklandıklarını ifade eden Durgun "Şimdiye kadar 20'nin üzerinde yatırıma imza attık. Yapmış olduğumuz yatırımlar 250 bin dolar ila 2 milyon dolar arasında değişiyor. Şimdiye dek internete 20 milyon doların üzerinde yatırım yaptık" dedi.
Yatırımlarının devam edeceğini ifade eden Durgun,sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece e-ticaret değil, pazar yerleri, mobil aplikasyonlar, servis olarak sunulan yazılımlar da ilgi alanımızda. Tüm internet sektörü içerisinde büyüme gerçekleştireceğiz. İnandığımız çok sayıda model var. Öncelikli odağımız girişimlerimize ilk ya da ikinci yatırımcı olarak destek olmak. nbsp; Görüşmelerimiz devam ediyor. nbsp; Yıl sonuna kadar 10 tane daha yatırım yapmayı planlıyoruz. Yatırım büyüklüğümüz yine şirket başına 250 bin dolar ila 2 milyon dolar arasında olacak."
Durgun, yatırım hızlarının 2014 yılında 2013'e oranla yavaslayacağını, ancak sürdürülebilir iş modellerini uygulayan güçlü ekiplerle her zaman beraber çalışmak istediklerini kaydetti. Henüz Türkiye için yeni bir kavram olan 'melek yatırımcı' tanımı henüz yolun başında olan bir iş fırsatına yatırım yapan kişiler için kullanılıyor.
Aslanoba'nın yatırım yaptığı şirketler
Şirket nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Yatırım miktarı
BuldumBuldum 5 milyon TL
Tasit.com 2 milyon $
BiTaksi 2 milyon $
Düğün.com 2 milyon $
HemenKiralık 1.5 milyon $
Etohum 1.2 milyon $
Boni.me 1 milyon $
İncir nbsp; 1 milyon $
Ehil.com 1 milyon $
FırsatBufırsat 1 milyon $
MailMag 580.000 $
Tablet Seminerler 500.000 TL
Anymeeting 250.000 $
AlwaysFashion 500.000 $

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...