LYS tercih kılavuzu burada

LYS tercih kılavuzu burada

GÜNDEM Haberleri

8 Temmuz'da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavı tercihleri, 18 Temmuz'a kadar sürecek. Tercih kılavuzu için tıklayın

ÖSYM, adaylara LYS tercihlerini yaparken kaydolmayı en çok istedikleri programı en üst tercihine, daha sonra istedikleri programı ikinci tercihine yazmaları ve bütün tercihlerini bu şekilde sıralamalarını öneriyor. Duruma göre yapabilecekleri 30 tercihin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilgilerini göz önüne alarak belirlemeleri gerekiyor. nbsp;Adayların kazansalar bile kaydolmayı istemedikleri bir programa tercih listelerinde yer vermemesi önemle vurgulanıyor. Ancak aday, ne olursa olsun bir yükseköğretim programına kaydolmak istiyorsa sonlardaki birkaç tercih sırasına, girebileceğini tahmin ettiği programları yazabilmeleri tavsiye ediliyor. ÖSYM, adaylara tercih bildirim işlemini gerçekleştirmeden önce şu soruları cevaplayarak tercihlerini kontrol etme uyarısında bulundu: ''Listenizdeki programların bu kılavuzda 'bakınız' olarak gösterilen ve giriş için aranan bütün koşullarını karşılıyor musunuz? Listenizdeki programların kodlarını doğru yazdınız mı? Listenizdeki programların sırası, gerçekten istek sıranıza uygun mu? Örneğin, beşinci tercihinize giriş hakkı kazanacak olsanız, "Keşke altıncı tercihimi kazanmış olsaydım." demeyeceğinizden emin misiniz? Bütün tercihleriniz için bu geçerli mi?"
Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra tercih süresi içerisinde ''https://ais.osym.gov.tr'' adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.


LYS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...