Sarp’ın yeni versiyonu görücüye çıktı

Düzenleyen:
Sarp’ın yeni  versiyonu görücüye çıktı

Ekonomi Haberleri

ASELSAN, 13 ülkeye ihraç ettiği uzaktan komutalı stabilize silah sistemleri (UKSS) ailesi ürünlerinden Sarp’ın yeni versiyonunu ilk kez Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda sergiledi.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, söz konusu silah sistemlerinden ayda 100’ün üzerinde üretebildiklerini söyledi. Türkiye’de güvenlik güçlerinin belirlediği bir konfigürasyon çerçevesinde üretimlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Kaval, yurt dışı pazarlarda ise alıcı ülkelerin tercih ettiği silahlar çerçevesinde yeni konfigürasyonlar oluşturduklarını belirtti. Kaval “Örneğin, Kazakistan’da Rus menşeli NSV silahıyla konfigüre ediyoruz. Tayland’a Sarp’ın 7,62 milimetrelik, döner tip 6 namlulu M134 olarak adlandırılan silahlı konfigürasyonuyla geldik. Bunu ilk kez burada sergiliyoruz. Bu silah küçük, 7,62 milimetre ama atış hızı çok yüksek. Bu yüksek atım hızı ve daha küçük kalibre silahla çalışmak isteyen müşterilere yönelik geliştirdiğimiz Sarp sistemimizin en son konfigürasyonu” dedi.
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...