Piyasalara kötü haber, İtalya'nın kredi notu kırıldı

- Güncelleme:
Piyasalara kötü haber, İtalya'nın kredi notu kırıldı

Ekonomi Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu S P, ağır borç yükü altında kıvranan İtalya'nın kredi notunu BBB'den BBB+'ya indirdi, görünüm negatif.

Kredi derecelendirme kuruluşu S amp;P, ağır borç yükü altında kıvranan İtalya'nın kredi notunu BBB'den BBB+'ya düşürdü, görünüm negatif. İtalya'nın yeni başbakanı Enrico Letta, "27 üyeli birliğin zor durumdaki ekonomilerine yardım etmek amacıyla büyümeyi teşvik etmenin ve istihdam oluşturmanın kesinlikle gerekli olduğuna inanıyorum. Bu sayede vatandaşlarımız Avrupa'yı olumsuz değil olumlu bir şey olarak görür" demişti. Ekonomik krizin yanı sıra, aylarca siyasi krizle de mücadele eden İtalya'da yeni hükümetin kurulması, finans piyasalarını bir nebze olsun rahatlattı. Ancak Euro Bölgesi'nin üçüncü büyük ekonomisinin durumuna dair, ekonomi uzmanları farklı görüşlere sahip. ABD'den ekonomist Nouriel Roubini Euro Bölgesi'nin en büyük üçüncü ekonomisinin, çoktan iflas etmiş olduğunu düşünüyor. Buna karşın Alman ekonomi uzmanı Wolfgang Franz ise İtalya'nın sağlam ve güçlü bir ekonomiye sahip olduğu görüşünde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...