Av tüfeklerine Türk damgası

Düzenleyen:
Av tüfeklerine  Türk damgası

Ekonomi Haberleri

Av tüfekleri konusunda ABD ve Almanya’yı sollayan Türkiye, dünyada tercih edilen ikinci ülke oldu. İtalya’dan sonra en çok av tüfeği satışı yapan ülke konumunda bulunan Türkiye, tabanca konusunda da dünya liginin üst sıralarına tırmanıyor.

Akkurt Silah Savunma Sanayi ortağı ve Trabzon Silah Sanayisi Yurt Dışı Temsilcisi Derya Kürkçüoğlu “Tabanca ve tüfek ihracatında Türkiye çok yol aldı. İhraç ettiğimiz silahların birçoğu yüzde yüz yerli malı. Yayından, kabzasına kadar bütün yapımı Türkiye’ye aittir. TİSAŞ marka PX-9 model silah, 40 ülkeye ihracat ediliyor. Sadece ABD’ye 100 bin adet satıldı. Yani ABD, bizden silah alıyor artık. Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle yerli sanayinin önü açıldı. Bu arada internet ortamında silah, tüfek ve özellikle pompalı tüfek satışları yapılıyor. Ciddi oranda kanunsuz satışlar. 300 liraya ruhsatsız tüfekler var. Kesinlikle bu tip silahları almayın, malzemenin kalitesi çok düşük. Yaralanma riskiniz yüksek” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...