Savcı Palalı'nın tutuklanmasını istedi

Savcı Palalı'nın tutuklanmasını istedi

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eylemcilere palayla saldıran restoran işletmecisi Sabri Çelebi ve 3 arkadaşının serbest bırakılmasına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı olayları kapsamında Talimhane'de eylemcilere palayla saldıran restoran işletmecisi Sabri Çelebi ve 3 arkadaşının serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcı Veysi Büyükkılıç'a Çelebi ve 3 esnaf hakkında "Kasten yaralama ve görevli memura mukavemet" suçlarından işlem yapıp tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Palalı Çelebi ve döner bıçaklı Murat Ertik'in, 6136 sayılı "Ateşli silahlar ve bıçaklar yasasına muhalefet" edip etmediklerinin belirlenmesi adına söz konusu pala ve döner bıçağı, Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmişti. nbsp;
İncelemede pala ve döner bıçağının 6136 sayılı yasa kapsamı dışında olduğu yönünde rapor hazırladı. Bir emniyet yetkilisi, herhangi bir mesleğin icrası için üretilen aletin, olayda kullanılsa bile yasa kapsamına girmediğini söyledi. Çelebi ve 3 kişi "atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmaması" göz önünde bulundurarak serbest bırakılmıştı. nbsp;
Önceki günkü olaylarda havaya ateş açan, Palmiye Otel'in sahibi Adnan Subaşı dün adliyeye sevk edildi. Eylemcilerin oteline sığınmak istemesi üzerine "Dağılın ulan" diye bağırarak havaya 5 el ateş açan Subaşı'nın kaçarken silahı olay yerine yakın bir noktaya fırlattığı ortaya çıktı. Subaşı'nın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Geçmişte işim gereği ruhsatsız silah kullandım. Göstericiler 'Bizi neden içeriye almıyorsunuz? Sizlerle hesaplaşacağız. Molotof atacağız. Ekmek yedirtmeyeceğiz' dedi." Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Subaşı "Halkta korku, kaygı, panik oluşturacak şekilde meskun mahalde ateş etmek" ve "6136 sayılı Kanuna muhalefet suçlarından tutuklandı. Olaylarda başına biber gazı kapsülü isabet eden 17 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul'un en az 15 gün daha uyutulacağını öğrenildi. (Sabah)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...