Kadro alan mevsimlik işçiye müjde

Düzenleyen:
Kadro alan mevsimlik işçiye müjde

Ekonomi Haberleri

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, geçici-mevsimlik statüsünde çalışırken sürekli kadroya geçen işçinin derece ve kademesi belirlenirken sürekli kadroya geçmeden önceki çalışmalarının da hesaba katılması gerektiğine karar verdi.

Samsun’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı bir enstitüde 1989’da mevsimlik işçi olarak çalışmaya başlayan Saniye Kılıçoğlu, 2001’de sürekli kadroya alındı. Kılıçoğlu, 2009’da emekli olduktan sonra sürekli kadroya alınması sırasında mevsimlik işçi olarak çalıştığı hizmet sürelerinin dikkate alınmaması sebebiyle derece ve kıdeminin yeniden hesaplanması talebiyle dava açtı. Yargıtay, kadroya alınmadan önceki çalışma yok sayılarak davacı hakkında yeni işe girmiş gibi işlem yapılmasının kanuni bir dayanağının bulunmadığını vurguladı. Yüksek Mahkeme ayrıca, davanın 10 yıl sonra açılması nedeniyle zaman aşımından düşmesi gerektiği yönündeki işveren talebini, “hak arama özgürlüğünün anayasal teminat altında olması, bu hakkı arama zamanının hak sahibinin aleyhine değerlendirilemeyeceği” gerekçesiyle yerinde bulmadı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...