Ağrı merkezli FETÖ operasyonunda 5 muvazzaf askerden biri tutuklandı

Düzenleyen:
Ağrı merkezli FETÖ operasyonunda 5 muvazzaf askerden biri tutuklandı

YAŞAM Haberleri

Ağrı merkezli 20 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 5 muvazzaf askerden biri tutuklandı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 30 muvazzaf askerden 5'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan muvazzaf askerlerden biri tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi. Serbest kalan 4 muvazzaf askerin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedikleri ve bu doğrultuda ifade verdikleri öğrenildi. Gözaltındaki 25 şüphelinin ise Ağrı Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor. Soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı çıkartılan iki muvazzaf askerinde yakalanmasına çalışıldığı belirtildi. FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına ilişkin Ağrı merkezli 20 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı çıkartılan ve aralarında astsubay ile uzman çavuşların da bulunduğu 32 muvazzaf askerden 30'u gözaltına alınmıştı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...