Türk çikolatasını Belçika’ya sattı

Türk çikolatasını Belçika’ya sattı

Ekonomi Haberleri

Çikolata üretimine 28 yıl önce Gaziantep’te küçük bir ekiple başlayan Şölen firması, bugün yüksek teknolojili fabrikalarında imal ettiği çikolataları, aralarında Belçika ve Hollanda gibi çikolata üreticilerinin de bulunduğu 100’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Şölen Üst Yöneticisi Elif Çoban “Biz bugün adı çikolatayla özdeşleşen ülkelere ihracat yapabiliyorsak, bunu aynı zamanda gıda güvenliğinde sahip olduğumuz güçlü altyapıya ve yüksek teknolojimize borçluyuz. Bizim için en önemli dönüm noktalarından biri 2007 yılında dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality kapsamına girmemiz oldu. 200’ü aşkın ürünümüzü ABD’den Maldivler’e kadar birçok ülkeye ihraç ediyoruz. 2016 ciromuz 763 milyon liraydı. 2017 hedefimiz 1 milyar lirayı geçmek. Gelecek yıllar için hedefimizi 500 milyon doları aşmak olarak belirledik” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...