11 yaşındaki Tuğba'nın organları iki kişiye umut oldu

/ Kaynak: CHA
11 yaşındaki Tuğba'nın organları iki kişiye umut oldu

YAŞAM Haberleri  / CHA

4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında ağır yaralanan 11 yaşındaki Tuğba Temüz'ün beyin ölümü gerçekleşince babası organ nakline onay verdi.

Ordu'da geçtiğimiz hafta 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında ağır yaralanan 11 yaşındaki Tuğba Temüz'ün beyin ölümü gerçekleşti. Temüz'ün nakledilecek böbrekleri iki kişiye umut oldu. İstanbul'dan Giresun'a yakınlarının cenazesine katılmak için çıktıkları yolda Ordu'nun Gülyalı ilçesinde TIR'a arkadan çarpan otomobilde bulunan aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetmişti. Kazada ağır yaralanan 11 yaşındaki Tuğba Temüz kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen bir haftadır verdiği hayat mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Tuğba'nın organlarının başkalarına umut olmasını isteyen acılı baba, Samsun ve Antalya'da böbrek bekleyen iki kişinin umudu oldu. Kazada eşini, iki çocuğunu ve kardeşini kaybeden Ahmet Temüz'ün tek umudu olan kızı Tuğba Temüz'ün de hayatını kaybetmesi acılı babaya zor anlar yaşattı. Hastanede ayakta durmakta güçlük çeken acılı baba metanetini korumaya çalıştı. Organ Nakli Koordinatörü Mithat Yağlı, yaptığı açıklamada, "Acılı babanın böyle bir durumda tek umudu olan kızının organlarını nakil etmeye izin verdikleri için hekimler olarak teşekkür ediyoruz" dedi. Yağlı, şunları söyledi: "Ahmet Temüz kazada iki çocuğunu, eşini ve kardeşini kaybetmişti. Tek umudunun Tuğba olduğunu düşünüyorum. Ama onun da maalesef bugün beyin ölümü gerçekleşti. Ahmet Bey'e Allah'tan sabır diliyorum, gerçekten çok zor bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Ahmet Bey'e biz hekimler olarak, millet olarak çok teşekkür ediyoruz." Temüz'ün hayat kurtaran böbreklerinden biri karayolu ile Samsun'a götürüldü. Diğeri de karayolu ile önce Trabzon'a, oradan da havayoluyla Antalya'ya gönderildi.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...