Hastaya özel ilaç dönemi başlayacak

Hastaya özel ilaç dönemi başlayacak

YAŞAM Haberleri

Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Naşide Gözde Durmuş, kanserin erken teşhisi için ucuz, hızlı ve cep telefonuyla uyumlu geliştirdiği test çalışmalarıyla dünyanın saygın bilim dergilerinden MIT Technology Review tarafından, 2015’te “tıpta ve biyolojide çığır açan” liderlerden biri olarak seçildi.

Başarılı çalışmalarını sürdüren Dr. Naşide Durmuş, çocukken yaşadığı hastalıktan yola çıkarak başladığı ve hastaya özel antibiyotik kullanımını sağlayacak ilaç tarama testi projesinin laboratuvar testlerinde başarılı sonuç elde etti. 33 yaşındaki Dr. Naşide Gözde Durmuş, konuyla ilgili şunları söyledi: Bir saatlik bir ilaç tarama testi bu. Bakterilerde önemli bir konu ilaç belirleme. Bakteri için hastaya bir antibiyotik verileceği zaman bakteriden kültür alınıyor, o kültür 2-3 gün hastane ortamında büyütülüyor, bu işlemle hangi antibiyotiğin işe yarayacağı anlaşılıyor. Benim çalışmamda ise bir saat içinde hangi antibiyotiğin kullanılması gerektiği belirlenecek. Böylece tedaviye başlamadan bileceğiz ki ilaç işe yarayacak ya da yaramayacak. Gereksiz antibiyotik kullanılmayacak. Hangi antibiyotik en kısa sürede en iyi tedaviyi verecekse hastaya o verilecek. İZMİR

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...