BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ekmekte korkunç israf

Ekmekte korkunç israf

Son rakamlar ekmekteki israfın boyutunu gözler önüne serdi. Türkiye’de her gün 7 milyon ekmek çöpe gidiyor. Bu 7 milyon ekmeğin sadece 2.5-3 milyon adedi fırınlardaki israflardan kaynaklanıyor.



Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmekteki israfın korkunç boyutlara ulaştığını açıkladı. Ülke genelinde yaşanan fırın enflasyonu ve haksız rekabetin bölgede de yaşandığını, bu durumun tüketiciyi mağdur ettiği gibi ülke ekonomisine de ciddi zararlar verdiğini ifade eden Balcı, şunları kaydetti: “Türkiye’de her gün 7 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu 7 milyon ekmeğin maalesef 2,5-3 milyon adedi fırınlardaki israftır. Dolayısıyla bu israfın önüne geçmemiz için hijyen ve kaliteli ortamda ekmek üretimini devam ettirebilmemiz adına fırın enflasyonunun önüne geçmemiz gerekiyor” dedi. SAĞLIKLI EKMEK ÜRETİMİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile başlatılan fırıncıların hijyen eğitimi konusunda gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü aktaran Balcı, “Bugüne kadarki çalışmalarda, gerek Bakanlık gerek Federasyon olarak sağlıklı ortamda ve hijyen şekilde üretimi esas almışızdır. İkinci aşamada kaliteli ekmek gelmiştir. Sağlıklı ve hijyenik ortamda ekmek üretmek, bizim olmazsa olmazımızdır” diye konuştu. Bu arada, yöresel ekmeklerin yerini hiçbir zaman haksız rekabet yapılarak üretilen ekmeğin almayacağını belirten Balcı, halkın da bu tür ekmeğe rağbet göstermediğini, damak tadına hitap eden ekmeği tükettiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT