Şiir yazdı, şifa buldu

Şiir yazdı, şifa buldu

RAMAZAN 2013 Haberleri

Sofiyye-i aliyyenin büyüklerinden olan İmam-ı Busayri hazretleri bir gün felç olur, bedeninin yarısı adeta hareketsiz kalır.

Sofiyye-i aliyyenin büyüklerinden olan İmam-ı Busayri hazretleri bir gün felç olur, bedeninin yarısı adeta hareketsiz kalır. İmam-ı Busayri "şifa Allah'tan" (Celle Celalüh) der ve Resulullah'a tevessül edip, insanların en üstününü öven meşhur kasidesini hazırlar. O gece rüyâsında Fahr-i Kainatı görür, ona "okumasını" emir buyururlar. "Ya Resûlallah hangisini okumamı arzularsınız?" diye sorar, Efendimiz, "El-Kevâkib-üd-Düriyye fî Medh-i Hayr-ül-Beriyye" adlı kasidesinin ilk beytini terennüm edip, susarlar. Gerisini İmam-ı Busayri tamamlar. Efendimiz pek memnun kalır, felçli tarafını mübarek elleriyle sıvazlar ve sırtından bürdelerini (hırka) çıkarıp üzerine bırakırlar. İmam-ı Busayri uyandığında hastalığından eser kalmamıştır. Üstelik sırtında bir hırka vardır ki gül gülistan kokar. Derhal sabah namazı için mescide koşar. Yolda rastladığı bir derviş (Ebü'r-Reca) "Ey Busayrî" der, "kasideni dinlemek isteriz" der.- Kasidelerim çoktur ve bu civarda kimden istesen okur sana.
- Kimsenin bilmediği, bu gece Resûlullah'a okuduğunu istiyorum, deyince, "Bunu hiç kimseye söylemedim!" der. O zat da, rüyasını olduğu gibi haber verir.
O günden sonra zikrolunan kaside "Kaside-i Bürde" adını alır, Mevlidlerde okunur. Hatta son münacât kısmını felçliler tekrarlar, şifa vermesi için Cenâb-ı Hakk'a yalvarırlar.
Not: Daha önce Kaside-i Bürde'nin yazarı sehven Ka'b bin Züheyr yazılmıştır, düzeltir özür dileriz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...