Fiyatlar bir süre maliyetinin de altında kalabilir

- Güncelleme:
Fiyatlar bir süre maliyetinin de altında kalabilir

Ekonomi Haberleri

Uluslararası yatırım uzmanı olarak tanınan Jim Rogers, 'Bir süreliğine emtiaların fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini görebiliriz' dedi.

Uluslararası yatırım uzmanı ve emtia gurusu olarak tanınan Jim Rogers, "Bir süreliğine emtiaların fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini görebiliriz" dedi. nbsp;Altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini sıkça dile getiren Rogers; kişisel blogundan yaptığı açıklamada, "Ben yıllardır yatırım yapıyorum. Şunu biliyorum ki bazı şeylerin fiyatı üretim maliyetinin altında kalabilir. İnsanların bazı madenlerin kapatılması gerektiğini anlaması uzun zaman alır. Bir madeni kapatmanın maliyeti vardır. Yeni bir maden açmanın da öyle. Bir süreliğine varlıkların, fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini görebiliriz" ifadelerini kullandı. Kriz kahini olarak bilinen New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nouriel Roubini de "altına hücum döneminde sona gelindiği" görüşünde... Ünlü ekonomiste göre 2015 yılında altın 1000 doların altına gerileyebilir. Uluslararası analistler; ise altın maliyetlerinin ons başı bin dolar seviyesinde olduğunu, özellikle görece küçük altın üreticilerinin, maliyelere yakın seyreden fiyatlardan dolayı üretime devam etmekte oldukça zorlandıklarını ifade ediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...