Edirne sele teslim oldu! Tarihi meydan sular altında!

Düzenleyen:
Edirne sele teslim oldu! Tarihi meydan sular altında!

YAŞAM Haberleri

Edirne'de sağanakların ve karların erimesinin ardından Tunca Nehri'nde başlayan taşkın, 'kırmızı alarm' seviyesine yükseldi. Bulgaristan'ın Ulusal Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü gelecek 4 gün boyunca su seviyesinin yükseleceğini açıklarken, Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi sular altında kaldı, Er Meydanı'na giden köprüler ise trafiğe kapatıldı.

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve karlı havanın etkisini yitirmesiyle Edirne’de hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükseldi. Karların erimesinin ardından önceki gün Tunca ve Meriç nehirlerindeki su debilerinde artış gözlendi. DSİ Değirmenyeni İstasyonu verilerine göre, Tunca Nehri 196 metreküp/saniyeye olarak ölçüldü. Sarı alarm durumundaki Tunca, son yükselişle beraber ‘kırmızı alarm’ durumuna geldi. Meriç Nehri’nde ise Kirişhane istasyonu debinin 751 seviyesine geldiği tespit etti.

Edirne sele teslim oldu! Tarihi meydan sular altında!

SARAYİÇİ SULAR ALTINDA KALDI

Tunca’nın Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen bölümünde ise nehir suları yatağından çıkarak Er Meydanı ve çevresine yayıldı. Bulgaristan’dan gelen sularla birlikte taşkının yaşadığı Sarayiçi tamamen sular altında kaldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi mevkiine giden tarihi Kanuni, Fatih ve Saraçhane köprülerini yaya ve araç trafiğine kapattı.

Edirne sele teslim oldu! Tarihi meydan sular altında!

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...