Diyabetliysen yılda 1 defa göz muayenesi şart

Diyabetliysen  yılda 1 defa göz muayenesi şart

SAĞLIK Haberleri

Türk Oftalmoloji Derneği, Türkiye Diyabet Vakfı, Türk Diyabet Cemiyeti ve Bayer, şeker hastalığına bağlı görme kaybına dikkati çekmek amacıyla "Diyabeti Tanı, Gözünü Koru" sosyal sorumluluk projesini başlattı.

Diyabetin son yıllarda hızla arttığını söyleyen Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birimi Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Saatci, “Diyabet Türkiye'deki yaşam şartlarının ve beslenme alışkanlıklarının kötüleşmesiyle giderek artıyor. Yapılan çalışmalar diyabetin 10-15 yıl öncesine göre 2 kat arttığını gösteriyor. En son yapılan çalışmaya göre yüzde 13 buçuk artış var. Her 3 diyabet hastasının biri göz problemi yaşıyor” diye konuştu.

KÖRLÜĞE KADAR GİDEBİLİYOR
Gözde yaşanan problemlerin körlüğe kadar gidebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Saatci, gözde yaşanan sorunların erken evrede teşhis edilmesi gerektiğini vurguladı. Diyabet hastalarının yılda bir defa muayene olmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Saatci, “Muayene olduklarında hekimlerine diyabetik olduklarını söylemeleri gerekiyor. Ne kadar erken teşhis koyulursa tedavisi o kadar mümkün. Bununla beraber diyabetin genel kontrolü çok önemli. Çünkü hasta diyabetin genel kontrolüne uymadığı takdirde çok daha zor şartlarda tedavi ediliyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...