İşte öksürüğün altında yatan ölümcül hastalık

Düzenleyen:
İşte öksürüğün altında yatan ölümcül hastalık

SAĞLIK Haberleri

Bir türlü geçmek bilmeyen öksürük, bu hastalığın habercisi!

Bir türlü geçmek bilmeyen öksürük, bu hastalığın habercisi!

Öksürük neden olur?, Kuru öksürük nasıl geçer? tüm bu soruların cevabı ve öksürüğün sebep olduğu korkunç hastalıkla ilgili ayrıntıları Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin İkidağ, anlattı.

İşte öksürüğün altında yatan nedenler ve tedavi yöntemleri...

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin İkidağ, Tüberküloz'un (verem) görülme sıklığı azalmasına rağmen dünyada hala en çok ölüme neden olan hastalıklar arasında yer aldığını söyledi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin İkidağ, hastalıkla ilgili şu bilgileri verdi: "Tüberküloz, solunan hava ile akciğerlere giren TBC mikrobunun neden olduğu, akciğerlerde yerleşen, fakat kan ve lenf yoluyla tüm vücuda yayılabilen bulaşıcı bir hastalıktır. Tüberküloz tokalaşmak, hastaların kullandığı eşyalara temasla bulaşmaz. Hastalık eğer hasta tedavi altında değilse ve mikrop saçıyorsa kolaylıkla bulaşabilir. Örneğin, mikrobu taşıyan kişilerin öksürmesi, hapşırması ya da konuşurken etrafa yaydıkları, içinde mikrop bulunan damlacıkların sağlıklı kişiler tarafından nefes yoluyla alınması bulaşması için yeterlidir.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...