Cumhurbaşkanı onayladı, milyonlara müjde çıktı

Cumhurbaşkanı onayladı, milyonlara müjde çıktı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7103 sayılı “Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”u onayladı.

İşverenlerce okul öncesi çağındaki çocuklar için verilen kreş ve gündüz bakımevi hizmeti vergi dışı bırakılacak. Konutların çatı veya cephelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanılması teşvik edilecek. Elektrikli taşıtlar Motorlu Taşıtlar Vergisi muadil araçların vergi tutarının yüzde 25’i oranında olacak. Nişasta kökenli şekerler için belirlenecek toplam kota, ülke toplam kotasının yüzde 5’ini geçemeyecek. Sporculara ödenen ücretlerden kesilen gelir vergisi tutarları, ödemeyi yapan kulüp ve şirketlere iade edilecek, bu tutarlar amatör sporcuların ücretlerinde kullanılacak. Organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerince yapılan  altyapı yatırımları KDV’den istisna tutulacak. 2003 ila 2014 tarihlerinde meydana gelen maden kazasında ölen sigortalının eş ve çocuklarından biri, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri olmak üzere bir kişi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek. 16 yaş ve üzerinde hurdaya ayrılan araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviki getiriliyor. Çeyiz hesabında devlet katkısı oranı yüzde 20’den yüzde 25’e, azami katkı da 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...