Uçaklar yıldırımdan 'drone' ile korunacak

Uçaklar yıldırımdan 'drone' ile korunacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin havacılık merkezlerinden biri olmasında önemli rol oynayan THY Teknik AŞ, drone teknolojisi ile uçak bakımı yapmaya başlayacak.

Yılda 1,1 milyar dolar cirosu ile ekonomiye katkı sağlayan, 700 uçağın her türlü bakım ve onarımını üstlenen şirketin genel müdürü Ahmet Karaman, uçak bakımının havacılık açısından önemine dikkat çekti. 13 binden fazla Boeing ve Airbus uçak komponentine bakım hizmeti verdiklerini söyleyen Kahraman uçakların yıldırımdan drone ile korunması konusunda "Yıldırım uçağa zarar vermez. Sefer sırasında kule görevlileri meteorolojik veriler hakkında pilotları sık sık uyarıyor. İniş ve kalkışta belli yere ineceksiniz. Yıldırım metalin bittiği yerde yanma yapabilir. Artık yıldırım çarpmalarında uçağı kontrol için yeni bir sistem getiriyoruz. Uçağın üstüne tırmanmadan, drone göndereceğiz. Hasar varsa bize bildirecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...