Arazi bilgileri kırmızı odada

- Güncelleme:
Arazi bilgileri kırmızı odada

Ekonomi Haberleri

Çevre Bakanlığı'nın kurduğu sistemle gayrimenkuller hakkında bilgiler internetten alınabilecek. Gizli bilgi içerenler ise 'Kırmızı Oda'da tutulacak.

Türkiye'de milimetrik olarak her alan taranarak kayda geçiriliyor. Sistemle vatandaş, bilgi almak istediği herhangi bir bina veya arazi gibi bütün taşınmazların bilgisine ulaşabilecek. Bazı gazetecilerle sohbetinde konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "2014'ten itibaren coğrafi bilgi sistemini kullanmaya başlayacağız. Sistemde yer alan gizli nitelikteki bilgiler 'Kırmızı Oda' dediğimiz ayrı bir yerde saklanacak. Bunlara doğrudan ilgisi olan kurumlar, verdiğimiz şifreyle ulaşabilecek. Askeri bölgelerden tutun da başkalarının bilmesi sakıncalı bilgileri özel olarak saklıyoruz" dedi. Kayıtlarda ev veya arsaların zemin, yol, imar uygulamalarının da bulunacağını söyleyen Bakan Bayraktar'ın nerede kayalık var, su ve maden var mı, deprem ve afet riski barındırır mı, şehre uzaklığı, sit alanları gibi her türlü bilgi yükleniyor. Bakan Erdoğan Bayraktar, coğrafi bilgi sistemini kurarken Kırmızı Oda'nın yanı sıra her türlü siber saldırıya karşı güçlü bir güvenlik sistemi kurduklarını da ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...