Ah bir iftar vakti gelse...

Ah bir iftar vakti gelse...

RAMAZAN 2013 Haberleri

Burası Endonezya'nın Açe bölgesindeki bir cami… Bir hayırsever tarafından verilen iftar için tüm hazırlıklar tamam.

Burası Endonezya'nın Açe bölgesindeki bir cami… Bir hayırsever tarafından verilen iftar için tüm hazırlıklar tamam. İftara gelenler cami avlusundaki tabakların önünde dakika sayıyor, ancak zaman bir türlü geçmek bilmiyor… Endonezyalılar ramazan sofralarında ekmek yerine ince pirinçten yapılan pilav ile soyalı tavuk yemeği tercih ediyor. Endonezya, pilavın envai çeşidinin yapıldığı bir ülke; kızarmış pilav, sarı pilav, Hindistan cevizli, sütlü pilav… Liste böyle uzuyor. Bu davetin ana menüsünde de pilav var, onların bir adeti daha var; önce namaz kılıp sonra oruçlarını açıyorlar. Bizim gibi çorba ile değil önce tatlıyı tercih ediyorlar…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...