Topukluyla yürümenin incelikleri

Topukluyla yürümenin incelikleri

YAŞAM Haberleri

Ayakkabı tutkusu malum. Stilettosu, babeti, dolgu topuğu derken, dolaplar dolusu ayakkabı alıyor ve asla yetinmiyoruz. Bir araştırma, kadınların yüzde 60’ının 6 yıl hiç almasa ayakkabı ihtiyacını karşılayabileceğini söylüyor. Yani çok fazla ayakkabımız var. Ayakkabıları seviyoruz, alıyoruz da, peki yüksek topukta yürümeyi biliyor muyuz?

Acaba biz de etrafta gördüğümüz ve topuklularla düşecek gibi yürüyenlerden miyiz; yoksa 13 punto ayakkabının tepesinde bile yalın ayakmış gibi rahat olanlardan mı? Topukluyla rahatsızsanız, gelin.

Önce topuk sonra parmak ucu
Öncelikle bütün ayak hızlı bir şekilde yere temas etmelidir. Yüksek topuklu giyerken ilk önce topuğunuzu, sonra parmak uçlarınızı yere temas ettirirseniz adımlarınız daha doğal görünür.

Çok acele etmeyin
Topuklu ayakkabıyla hızlı yürümeye çalışarak hem garip görünürsünüz hem de bu yürüyüş tehlikeli bir durumla sonuçlanabilir. Adımlar ne kadar küçükse denge o kadar iyidir.

Geriye doğru yüklenin
Duruşunuzun daha dik ve zarif olması için topuklu ayakkabıyla yürürken hafifçe geriye yaslanın, göğsünüzü öne itin.

Ayak ucunuza bakmayın
Kalemle düzgün bir çizgi çizmek istiyorsanız kaleminize değil, bitiş noktasına bakmalısınız. Aynı şekilde topuklu ile yürürken, ayaklarınız yerine karşıya bakın.

Ayakkabı tam otursun
Ayakkabılarınız ayaklarınıza tam olarak oturmuyorsa doğru düzgün yürümek neredeyse imkânsız hâle gelir. Topuklularınız fazla büyükse daha iyi oturması için silikon ayak petlerinden kullanabilirsiniz.

Adımları küçültün
Topuklu ayakkabı giydiğinizde aynı mesafeyi normalden daha fazla adımla gitmeniz gerekiyor. Bu adımların zarafeti adına yapmanız gereken vücudunuzun üst kısmını hafifçe hareket ettirmek. Korkuyor gibi yürümemek
gerek bence.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...