Defacto yüzde 29,8’ini halka açıyor

Düzenleyen:
Defacto yüzde 29,8’ini halka açıyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin hazır giyim markalarından olan ve yurt dışında da hızlı büyüyen Defacto, 3-4 Mayıs tarihlerinde talep toplanarak halka açılacak.

Şirketin halka arz edilecek payları için 12,50-15,00 TL fiyat aralığında talep toplanacak. Şirket hisselerinin ek  satış dahil olmak üzere yüzde 28,81’ine karşılık gelen 68,5 milyon adet hisse senedi yatırımcılara satılacak. Belirlenen fiyat aralığı doğrultusunda şirketin piyasa değeri 2,87 milyar ile 3,45 milyar TL arasında hesaplanıyor. Payların yüzde 1’i DeFacto yurt içi çalışanlarına, yüzde 9’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 80’i ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde halka arz edilen payların yüzde 15’ine denk gelen 8.930.947 TL nominal değerli paylar da halka arz edilebilecek. Bu durumda halka açıklık oranı yüzde 29,81 olacak
BÜYÜMEK İÇİN
 Talep toplama ve halka arz sürecinin ardından hisselerin 11 Mayıs’ta Borsa İstanbul’da işlem görmesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Defacto CEO’su İhsan Ateş, ihraç edilen yeni paylar sonucunda halka arz kaynaklarını yurt içi ve yurt dışında büyüme fırsatlarının değerlendirilmesi ile borç kaldıraç oranının düşürülmesi için kullanmayı planladıklarını söyledi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...