Bakan Bağış, 'Hedefimiz 2023'te ilk 10 ekonomiden biri olmak'

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Bakan Bağış, 'Hedefimiz 2023'te ilk 10 ekonomiden biri olmak'

Ekonomi Haberleri  / İHA

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, "11 yıl önce dünyanın 27. büyük ekonomisi iken bugün 16. sıradayız. Hedefimiz 2023'te ilk 10 ekonomiden biri olmak" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, "11 yıl önce dünyanın 27. büyük ekonomisi iken bugün 16. sıradayız. Hedefimiz 2023'te ilk 10 ekonomiden biri olmak" dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın konuğu olarak Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan iftar ve gönül sofrasına gelen Bağış ilçe sakinleri ile sahur yaptı. Sahur programından önce konuşmasını gerçekleştiren Bağış, Sultangazi de yaşan vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazanını hazzını doya doya yaşadıklarını söyleyen Bakan Bağış, "Ramazanın hazzını yaşayamayan Suriyeli, Mısırlı, Arakanlı kardeşlerimiz var. Onlara dualarınızı eksik etmeyin" diye konuştu. Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Bağış, "Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi, zalimlerin kâbusu oluyor. Türkiye, inşallah 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053'de İstanbul dünyanın en güzel şehri olacak. 2071'de ecdadının bininci yıl dönümünde Türkiye çok farklı bir noktada olacak" dedi. Avrupa'da işsizlik oranlarının yüzde 15'lerde olduğu bir dönemde Türkiye' de işsizliğin yüzde 8 olduğunu hatırlatan Bağış yüzde 63 faizle borç alırken borç verecek konuma gelmiş olmamız, 3. Havalimanını, 3. Köprüyü, Kanal İstanbul'u yapacak olmamızdan rahatsız olanlar kardeşi kardeşe düşürmek için düğmeye bastılar dedi. nbsp;'Biz büyük bir milletiz, büyük bir ülkenin müzakerecisiyiz' diyen Bağış, "Ama bizim ana muhalefet partimiz bunu anlamakta zorlanıyor. Onlar bizi Avrupa Birliğinin Türkiye'den sorumlu bir bakanı zannediyor ama biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği ve Başmüzakereci bakanıyız. Müzakere kavramının keşfedildiği bu topraklarının evladı olarak gerektiğinde jest çekmeyi gerektiğinde rest çekmeyi gerektiğinde oğlum bak git demeyi de çok iyi biliriz" dedi.
nbsp;Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, "Sahur programına gençliğin ilgi göstermesinin öenml olduğunu belirterek inşallah nice sahurları birlikte kutlarız" dedi.


Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...