Ruslar zenginleştikçe Türkiye'yi terk ediyor

Ruslar zenginleştikçe Türkiye'yi terk ediyor

Ekonomi Haberleri

Cornelia Diamond Genel Müdürü Zafer Alkaya, zengin turisti kaçırmamak için 'her şey dahil' sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye 2012 yılında 32 milyon turistle turizmde dünyanın ilk 10'una girdi. Ancak Rusya gibi ülkelerden gelen turistlerin zenginleştikçe İspanya ve İtalya gibi ülkelere yöneldiğini söyleyen Cornelia Diamond Golf Resort amp;Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Zengin turisti çekmek için 'herşey dahil sistem'den çıkmamız gerek" dedi. 'Turizm Oscarları' olarak kabul edilen Dünya Seyahat Ödülleri'nde (World Travel Awards - WTA) açıklamalar yapan Alkaya, Türk turizminin dünyada ilk 10'da yer almasına karşılık 'her şey dahil sistemi' ve otel dışında eğlence sektörünün yeterince gelşmemiş olması sebebiyle orta ve orta gelir altı turistlerce tercih edildiğini belirterek, acilen 'her şey dahil sistem'den çıkılması gerektiğini ve bunun için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi. Alkaya, "Otellerimiz yüzde 90 dolulukta görünüyor. Fakat zengin turistin tercihi Akdeniz'de Türkiye'den İspanya ve İtalya'ya kayıyor. Bunun için mutlaka tedbir alınmalı" dedi. WTA'da Türk turizmi Avrupa kategorisinde 13, Türkiye kategorisinde ise 15 ödül kazandı. Ekonomi Servisi

Gezi olayları imajı bozmadıDünya Seyahat Ödülleri Başkanı ve Kurucusu Graham Cooke, Paris ve Londra'dan sonra Antalya'nın, Avrupa'nın en çok ziyaret edilen 3. şehri olduğunu ve Gezi olaylarının Türkiye'nin imajını bozmadığını söyledi. Cooke, "İstanbul, 2020 Yaz Olimpiyatları'nı alırsa Antalya'nın dünya genelinde tanıtımını da artırabilirsiniz. Özellikle Çinliler başta olmak üzere Uzak Doğulu turistleri Antalya bölgesine çekebilirsiniz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...