Faizsiz finansta tanıtım atağı sürüyor

Faizsiz finansta tanıtım atağı sürüyor

Ekonomi Haberleri

Dünyada hızla büyüyen faizsiz finans sistemi, Türkiye'de hâlâ tanıtım aşamasında.

Dünyada hızla büyüyen faizsiz finans sistemi, Türkiye'de hâlâ tanıtım aşamasında. Bu konuda farkındalığın artırılması için Borsa İstanbul'da bir toplantı düzenlendi ve faizsiz bankacılık ile faizsiz finansman konuları ele alındı. Islamic Finance News Roadshow'da (IFN Roadshow), faizsiz finansın gelişimi anlatıldı. Toplantıda konuşan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, "İslami Finans" yerine "faizsiz finansman" terminolojisini daha uygun gördüklerini belirterek, "Bu ürün sadece dini ya da ahlaki değerlere dayalı değil. Bir varlığa yatırım yapılması, getirinin sabit faiz yerine üretim veya ticaret gelirine dayanması, risk ve getirinin şeffaf bir şekilde ortaya konulması gibi sağlam finansal temellere dayanan alternatif ürünler" dedi. Faizsiz finans ürünleri hacminin 1.9 trilyon doları aşmasının beklendiğini söyleyen Ertaş, Türkiye'de de Hazine Müsteşarlığı'nın kira sertifikası diye isimlendirilen sukuk ihraçlarının 4 milyar doları, özel sektörün sukuk ihraçlarının da 1.5 milyar doları aştığını ifade etti. Borsa İstanbul (BIST) Başkanı İbrahim Turhan da faizsiz finans yatırım araçlarının artması için bilgilendirme çalışmalarını desteklediklerini söyledi.'Turkcell defteri kapanmadı'
SPK Başkanı Fahrettin Ertaş, sorulara cevap verirken de "Turkcell defteri henüz kapanmış değil" dedi. Yönetim kurulunun ortaklar tarafından seçilmesini arzu ettiklerini, bu gerçekleşmediği için SPK'nın 5 üye atadığını hatırlatan?Ertaş, 2 kişi daha atayacaklarını söyleyen?Fahrettin Ertaş, "Ama bunlar geçici atama. Asıl sorun genel kurulun toplanamaması. Ortaklar bunu sağlamalı" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...