'Uçtu Uçtu Altın Uçtu'ya açıklama geldi

/ Kaynak: İHA
'Uçtu Uçtu Altın Uçtu'ya açıklama geldi

Ekonomi Haberleri  / İHA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan bir gazetede yayınlanan 'Uçtu Uçtu Altın Uçtu' haberi ile ilgili açıklama yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan bir gazetede yayınlanan 'Uçtu Uçtu Altın Uçtu' haberi ile ilgili yapılan açıklamada, "Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verilen talimat uyarınca Bakanlık müfettişlerince kapsamlı bir inceleme ve soruşturma yapılmıştır" denildi. nbsp;Bakanlıktan yapılan açıklamada, bir gazetenin 9 Ekim 2013 tarihli nüshasında "Uçtu Uçtu Altın Uçtu" başlıklı bir haber yayımlandığı belirtilerek, "Anılan habere konu 31 Aralık 2012 tarihinde Akra/Gana'dan kalkan uçak, 1 Ocak 2013 tarihinde Atatürk Havalimanı'na iniş yapmıştır. Uçaktaki kargoya ilişkin belgelerin ibraz edilmemiş olması nedeniyle gümrük muhafaza ekiplerince eksikler tamamlanıncaya kadar uçak mühürlenerek kalkışına izin verilmemiş, süresi içerisinde gümrüğe gerekli beyanda bulunulmadığından ilk aşamada Gümrük Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 114 TL tutarında usulsüzlük cezası uygulanmıştır. İlgili evrakların gümrüğe ibraz edilmesinin ve onay işlemlerinin ardından ilgilisi tarafından transit beyannamesi verilerek eşyanın Dubai'ye gönderilmesi talep edilmiştir. Eşyanın fiziki muayenesinde cins, nevi ve nitelik itibarıyla transit beyanına uygunluğu görülmüş ve tespit edilen miktarına göre düzeltmesi yapılarak, uçağın 18 Ocak 2013 tarihinde Dubai'ye hareketine izin verilmiştir" denildi.
"ATAMALARIN OLAYLA ALAKASI YOK"
Konuya ilişkin yazılı ve görsel basında yer alan haber ve iddialar üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından verilen talimat uyarınca Bakanlık müfettişlerince kapsamlı bir inceleme ve soruşturma yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:
"Konuya ilişkin düzenlenen soruşturma raporu gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'na iletilmiştir. Ayrıca, külçe altın ithalatı vergiden muaf olmakla birlikte söz konusu soruşturma raporunda külçe altının gümrük işlemleri yaptırılmaksızın ülkeye sokulmasına teşebbüs edildiği yönündeki tespitler nedeniyle Gümrük Kanunu uyarınca eşyanın bedelinin yüzde 10'u tutarında ceza uygulanarak firmaya tebliğ edilmiştir. Öte yandan bakanlığımızdaki atama ve yer değiştirmelerin haberde ima edildiğinin aksine söz konusu olayla alakası yoktur."
Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...