Eski emniyet müdürüne hapis cezası

/ Kaynak: İHA
Eski emniyet müdürüne hapis cezası

YAŞAM Haberleri  / İHA

Çete davasında yargılanan Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'a "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7 ay 24 gün hapis cezası verildi.

nbsp;Çete davasında yargılanan Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'a "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 7 ay 24 gün hapis cezası verildi.





Sakarya Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise "örgüt üyeliği ve zimmet" suçlarını işlediği sabit olmadığı için beraat etti. nbsp;
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde çok sayıda suça karıştıkları gerekçesiyle yargılanan aralarında Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın da bulunduğu 40 sanık hakkındaki dava karara bağlandı. Mahkeme Başkanı duruşmada sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklar suçsuz olduklarını haklarında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Davayı karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, örgütün liderleri olan Hüseyin Yazıcı ve Ali Yıldırım'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, yağma, tehdit, adam yaralamak, ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 34'er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme Heyeti, Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan "suç kastının yoğunluğu, konumu dikkate alınarak" 7 ay 24 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sakarya eski Emniyet Müdürü Faruk Ünsal bunun dışında "suç uydurma" suçundan 25 gün hapisle cezalandırıldı. Mahkeme bu cezayı para cezasına çevirdi. Eski Emniyet Müdürü Ünsal'a günlük 20 liradan toplam 500 liralık adli para cezası kesildi. Ünsal ayrıca "sahtecilik" suçundan suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Sakarya'nın Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise "örgüt üyeliği ve zimmet" suçlarından suçu işlediği sabit olmadığı için beraat etti. Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Cem Demir'in tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye edilmesine, sanıklar, Ali Yıldırım, Soner Atalar, Hüseyin Yazıcı 'nın tutuklu kaldığı süre, sonuç ceza miktarları ve kaçma şüphesi dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...