Büyük şehirlerin 34 yıl ömrü kaldı, 2047'de yaşanmaz hale gelecek

Büyük şehirlerin 34 yıl ömrü kaldı, 2047'de yaşanmaz hale gelecek

YAŞAM Haberleri

21. yüzyılın ortalarından itibaren iklimlerin hızla değişeceği ve sıcaklığın bugüne kadar hiç görülmemiş seviyelere yükseleceği tahmin ediliyor.

Bilim adamları, sera gazlarının mevcut miktarda atmosfere yayılması devam ettiği takdirde dünya genelindeki birçok büyük şehrin 2047 yılı civarında 'yaşanmaz hale geleceğini' tahmininde bulundu. ABD'nin Hawaii Üniversitesi araştırmacıları, kapsamlı bilgisayar modellerine dayanan araştırmalarına göre; atmosferdeki sıcaklık artışının 21'inci yüzyılın ortalarında rekor seviyelere ulaşabileceğini ve bu durumdan en çok Amazon ormanlarının etkileneceğini gösterdi. Bilim adamları, 2047'nin beş yıl öncesi veya sonrasını kapsayan dönemde, atmosfer sıcaklığının 1860-2005 yılları arasında hiç kaydedilmemiş kadar yüksek bir seviyeye ulaşacağını belirtti. İyimser model altında hayatı tamamen değişecek insan sayısı 1; kötümser modelde ise 5 milyardan fazla. İklim değişikliği, en başta tropikal bölgeleri etkileyecek. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...