İzmir'de bayram yoğunluğu

/ Kaynak: CHA
İzmir'de bayram yoğunluğu

YAŞAM Haberleri  / CHA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli önlemleri aldı.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, İzmir genelinde 6 satış, 37 kesim, 17 satış ve kesim yeri belirledi. Balçova, Bayraklı, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde 14 noktada 30 adet kesim alanı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu alanların beton dökümünü ve asfaltlamasını yapıyor. Büyükşehir ekipleri, halkın hijyenik ortamda sağlıklı kesim yapabilmesi için bu alanlarda çadır ile su ve hava tesisatlarının kurulması ve portatif tuvaletlerin yerleştirilmesi çalışmalarına da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi haşere mücadele ekipleri tarafından başlatılan haşere ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının, hem kurban satış yerlerinde hem de kesim yerlerinde Bayram süresince ve sonra da devam edeceği bildirildi. İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü ile Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen kurallara göre vatandaşlar, çevre temizliğine ve sağlık şartlarına uymak kaydıyla kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek. Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesim yapılmayacak. Belirlenen yerler dışında kurban kesen veya kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara atanlara, Kabahatler Kanunu'nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve belediye zabıta görevlileri tarafından para cezası uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de şehir genelinde uygunsuz kurban kesimlerini önlemek için denetimlerini sürdürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 14 noktada oluşturduğu 30 kesim çadırında ve bölgesinde ekipler görev yapacak. Metropol ilçelerde belirlenen kurban kesim ve satış yerlerinde, ilçe belediye zabıtalarına ek personelle destek verilecek.

KESİM ÜCRETLERİ
İsteyen vatandaşlar, kesim yerlerinden bayram süresince ücretsiz faydalanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 180 TL, ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 20 TL indirimle 160 TL alınacak. Küçükbaş hayvanlar içinse bayramın birinci günü 50 TL, diğer günler 40 TL kesim ücreti ödenecek. Vatandaşlar, hayvanlarını makbuz sıra numarasına göre kestirebilecek. Ayrıca kendi kesecekler için tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlar için 20 TL, küçükbaş hayvanlar için 10 TL olarak belirlendi. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararlarına göre alınan önlemler şöyle: İzmir Büyükşehir Belediyesi kesim çadırlarında İlçe Kurban Hizmetleri komisyonları tarafından görevlendirilen tahsildarlara ücret ödenerek, makbuz ve sıra numarası alınacak. Kesim çadırlarında görev yapacak kasaplar ve yardımcılarına tanıtıcı kimlik kartı takılacak. Polis, belediye zabıtası ve tahsildarlar, birlikte bir düzen ve sırayla işlemlerin yürümesini, kesim ve tesisten faydalanma ücretlerinin İl Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığı makbuzu karşılığı tahsil edilmesini sağlayacak.


KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ
Balçova: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Eski Çeşme Yolu Flora Çiçekçilik yanı. Üçkuyular İskelesi karşısı (İnciraltı Marina tarafı). Sadece kesim yapılan yerler ise Uğur Camii bahçesi ve Merkez Kur'an Kursu Bahçesi.
Bayraklı: Hem satış hem kesim yapılan yerler: Doğançay Mezarlığı yanı. Sadece kesim yapılan yerler: Çamkıran Kapalı Pazaryeri, Bayraktepe Pazaryeri, Yeni Girne Kapalı Pazaryeri, Özkanlar Pazaryeri.
Bornova: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Egemenlik Mahallesi 6106 Sokak (Dökümcüler Sitesi Yanı- Işıkkent) Sadece kesim yapılan yerler: Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri, Çamdibi eski geçici pazaryeri.
Buca: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Kaynaklar Olduruk mevkisi Tansaş Et Entegre Tesisleri yanı. Sadece satış yapılan yerler: Kaynaklar Adakçılar Sitesi, Kaynaklar Merkez Mahallesi pazaryeri, Kaynaklar Cumhuriyet Mahallesi Şehit Nurettin Gök Sokak.
Sadece kesim yapılan yerler: Günay Şanlı 132 Sokak No:6, Töker Oto Yıkama Abdülkadir Özgün M. Akif Cad. No:99, Numune Kasap Nasıf Kocabıçak 132 Sokak No:1.
Çiğli: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Sasalı Yolu – Kaklıç Mah. Girişi (1223-1225 parsel)
Sadece kesim yapılan yerler: Evka 2 Pazaryeri, 6808 Sokak, Evka 5 Pazaryeri, 8929 Sokak, Egekent Pazaryeri, 8845 Sokak, İstasyonaltı yeni kapalı pazaryeri Sasalı eski Mezbahası, Harmandalı Cumhuriyet Mahallesi.
Gaziemir: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Tesko Kipa Gaziemir, Akçay Caddesi, Levent Calpbinici Sarnıç, 11420 ada, 5 parsel.
Sadece satış yapılan yerler: Evka -7 Zafer Mahallesi (Tapuya göre Çay Mah, 1 – 9 ve 10 adalar), Beyazevler Mahallesi, Atıfbey Mah. 251 ada, 13 parsel, Fatih Mahallesi, araç muayene istasyonu yanı boş alan.
Sadece kesim yapılan yerler: Irmak Mahallesi Pazaryeri, Sevgi Mahallesi Pazaryeri, Aktepe Mahallesi Pazaryeri.
Güzelbahçe: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Abdullah Bayar Caddesi Kaan Yüce Spor Salonu karşısı
Sadece kesim yapılan yerler: Yaka Mahallesi Kültürevi
Karşıyaka: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Başpehlivan Karali Cad. üzeri Örnekköy Mezarlığı'nın alt kısmı.
Sadece kesim yapılan yerler: Şemikler Pazaryeri, Cumhuriyet Pazaryeri, Bostanlı Pazaryeri, Örnekköy Pazaryeri, Çok katlı pazaryeri.
Kurban satış yeri: Örnekköy Mezarlığı'nın alt kısmı
Narlıdere:
Sadece kesim yapılan yerler: Çamtepe Mahallesi Canlar Sokak No:17 Belediye Pazaryeri
Karabağlar:
Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Uzundere Otoban alt geçidi sonrası trafonun sol altı, 903 – 904 parseller, Uzundere Otoban alt geçidi sonrası tüpçülerin üst sağ tarafı (276 parsel), Uzundere Otoban alt geçidi sonrası tüpçülerin karşı sol tarafı (731-736-751 parseller), Uzundere Otoban altı 209 -210-211-837-841-951 parseller.
Sadece kesim yapılan yerler: 2904 Sokak No: 1 Bozyaka İller Bankası arkası, Kestanepazarı Hatay Kur'ân Kursu Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 108/2 Sokak, Evliyazade Akkuş Erkek Kur'an Kursu Bahçesi, Yeşilyurt Öğrenci Yurdu Mevlana Cad., Eskiizmir Pazaryeri, Kooperatif Evleri Pazaryeri, Yeşilyurt Pazaryeri, Oto ve halı yıkama yerleri (Talep olursa)
Konak: Hem satış hem de kesim yapılan yerler: Halkapınar Mahallesi 1201/8 Sokak ile 1443 Sokak arası – Hayvan Hastanesi karşısı, Kocakapı Mahallesi Yeşildere Semti boş arsalar (Eski Bit Pazarı)
Sadece kesim yapılan yerler: 246 Sokak ile 255 Sokak köşesi Hatay Pazaryeri

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...