PKK'nın kaçırdığı başkan 14 ay sonra serbest

/ Kaynak: İHA
PKK'nın kaçırdığı başkan 14 ay sonra serbest

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Terör örgütü PKK tarafından 14 ay önce kaçırılan ve önceki gün serbest bırakılan Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, ailesine kavuştu.

Terör örgütü PKK tarafından 14 ay önce kaçırılan ve önceki gün serbest bırakılan Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, ailesine kavuştu. nbsp;Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak'ın serbest bırakılması amacıyla girişimlerde bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari Durankaya beldesi eski Belediye Başkanı ve kanaat önderi Fatih Keskin'in çabaları sonuç verdi. Önceki gün Irak'a giden heyet üyeleri, Sadi Özatak'ı teslim alarak Türkiye'ye doğru yola çıktı. Sabah saat 04.00 sıralarında Hakkari'ye ulaşan heyet, Özatak'ı Yeni Mahalle'de bulunan evine kadar götürdü. Özatak'ın serbest bırakılması ailesini sevince boğarken, yakınları ve komşuları da Sadi Özatak'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Sadi Özatak, 21 Ağustos 2012 tarihinde rehin alındığını belirterek, "Dün İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Şube Başkanı Cengiz Şen Irak'a gelerek beni teslim alıp evime getirdiler. Yaklaşık 14 aydır ailemden uzaktım. Bir sakat çocuğum vardı. Aylar sonra aileme kavuştum. Aileme kavuşmamla birlikte yaşadığım sevincime bir de üzüntü eklendi. Bugün ailem ve eve gelen misafirler ben yokken annemin vefat ettiğini söylediler. 81 yaşındaki annem Mercan Özatak yaklaşık 2 ay önce vefat etmiş. Annemin vefat etmesi beni derinden üzdü. Şu an buruk bir sevinç yaşıyorum. Allah yaşadığım bu acıyı kimseye yaşatmasın. Bu sevinci bu kadar yaşamışken Allah anne acısını kimseye tattırmasın. Şu an biraz bünyesel olarak rahatsızım" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...