İstanbul Emniyeti'nde 'şok'

İstanbul Emniyeti'nde 'şok'

YAŞAM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, polislerin uğradığı saldırılar ve karşı karşıya kaldığı zor durumlarda kullanması amacıyla 20 adet elektroşok tahsis edildi.

Silahları kullanacak olan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü personelinden 54 kişiye 3 gün boyunca eğitim verildi. Eğitimde polislere silahları yakındaki ve uzaktaki hedeflerine karşı nasıl kullanacağı öğretildi. Şimdilik sınırlı sayıda alınan silahlar ekipler tarafından bugün kullanılmaya başlandı. Yetkililer, silahların özellikle kadına şiddet, rehin alma, polise mukavemet ve intihar gibi başlıca olaylarda kullanılacağını belirtti. Kullanımı kolay olan silahlar 7 metreye kadar etkili olabiliyor. Polis, hedefteki kişiyi uyardıktan sonra lazerle şüphelinin üzerinde ateş edeceği yeri belirliyor. Ateş edilecek noktanın 10 samtimetre üstü ve altında boşluk olmaması gerekiyor. Boşluk olması durumunda silahın suçluya bir etkisi olmuyor. Tetiğe bastığında ise suçlu aldığı şok dalgalarıyla 10 saniye boyunca sersemleşiyor. Silahın kalp hastaları dahil kimseyi öldürmediği sadece sersemlettiği belirtildi. Silahlara takılan bir kameranın ise olay sırasında yaşananları kaydettiği bildirildi. Silahın genel özellikleri şöyle: Elektroşok cihazları 7 metreye kadar etkili. Hedef seçtiği kişiyi şok dalgalarıyla 10 saniye sersemletiyor. Sudaki insan dahil hiç kimseye karşı öldürücü özelliği yok. Bir kişiye 24 saat içinde 3 defadan fazla kullanıldığında zarar verebilir. Silahın üzerindeki kamera sayesinde atış anı kaydediliyor. Kamera bir saate kadar kayıt yapabiliyor. Silah elektrikle şarj oluyor.(minute15)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...