Hırsızı ayak izi ele verdi

/ Kaynak: İHA
Hırsızı ayak izi ele verdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'de Torbalı Jandarma İlçe Komutanlığı, Özbey mahallesinde bir evde yaşanan hırsızlık olayını, ev içinde bulunan ayak izinden yola çıkılarak aydınlattı

İzmir'de Torbalı Jandarma İlçe Komutanlığı, geçtiğimiz hafta Özbey mahallesinde bir evde yaşanan hırsızlık olayını, ev içinde bulunan ayak izinden yola çıkılarak aydınlattı. nbsp;Geçtiğimiz hafta Özbey Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olayının faili, Jandarma Olay Yeri inceleme timlerinin başarılı çalışması sonrasında yakalandı. Önceki gün adli makamlara teslim edilen şahıs, hırsızlık olayını gerçekleştirdikten birkaç gün sonra yakalandı. Olay yerine intikal eden OYİ timleri, söz konusu ev içerisindeki yaptıkları inceleme sonrasında duvara yakın bir yerde ayak izine rastladı. Alınan ayak izi örneklerinden eve giren hırsızın kimliğini belirledi. Açık kimliği tespit edilen şahıs Jandarma ekiplerine bildirildi. Olayın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra, Jandarma ekipleri Özbey mahallesinde yaşanan hırsızlık olayının faili A.K.'yı yakalayarak adli makamlara sevk etti.
AYAK İZİNDEN YOLA ÇIKILDI
Jandarma ekiplerinin ardından cinayet, gasp ve hırsızlık gibi olayların yaşandığı yerlere ilk giden Olay Yeri İnceleme ekipleri, suçluların arkalarında bıraktığı bulguları özelliklerini bozmadan toplayabilmek için özel kıyafetler giyiyor. Eldiven takan ve galoş giyen olay yeri inceleme uzmanları, büyük bir titizlikle çalışıyor. Jandarma'nın güvenlik şeridi çekerek beklediği Olay Yeri İnceleme uzmanları, olayı aydınlatmaya ve suçluyu tespit etmeye yarayabilecek suç aleti, saç ve vücut kılı, kan, ter ve tükürük gibi vücut salgıları, giysileri, suçlunun temas etme olasılığı bulunan eşyaları belirliyor.
JANDARMA'DAN KAÇIŞ YOK
Ev içerisindeki hırsızlık olayının gerçekleştirildiği yerlerde, bu bulguların yanına numaratör yerleştiren uzmanlar, toplamaya başlamadan önce görüntü ve fotoğraflar çekerek bulundukları yer ve durumu net olarak belirliyor. Daha sonra bulguları kimi zaman cımbız kimi zaman kulak temizleme çubuğu kullanarak naylon poşet ve özel kutularda toplamaya başlayan uzmanlar, bazen bir binanın çatısından bodrumuna kadar araştırma yapıyor. Bu bulgular laboratuvar ortamında ayrıştırılarak olayı aydınlatacak deliller belirleniyor.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...