'Anlaşmanın dışında kalmamız kabul edilemez'

'Anlaşmanın dışında kalmamız kabul edilemez'

Ekonomi Haberleri

Yılmaz, Türkiye'nin ABD ile AB arasında müzakere edilen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin ABD ile AB arasında müzakere edilen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Washington'daki temasları hakkında bilgi veren Yılmaz, nbsp;"Türkiye'nin bu ekonomik NATO diyebileceğimiz, Batı dünyasının yeni bir yapılanma çalışması olan TTIP çalışmalarının dışında kalmasını gerçekten kabul edilemez buluyoruz. (ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner de) Türkiye'nin, AB'nin ABD ile yapacağı bu kadar önemli bir anlaşmanın dışında kalmasının, bizimle beraber, haksızlık olduğu görüşünü paylaştı" dedi. Yeniden şekillenen Batı'nın Türkiye'yi bu ittifakın vazgeçilmez bir parçası olarak gördüğüne değinen Yılmaz, "O bakımdan Türkiye'deki gelişmelere hassasiyetle takip ediyorlar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...