Başbakan Erdoğan'dan bayram namazı sonrası flaş açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan bayram namazı sonrası flaş açıklamalar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bayram Namazını İstanbul'da kılan Başbakan Erdoğan namaz sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı

Bayram Namazını İstanbul'da kılan ve namaz sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TGRTHaber muhabirine harçlık verdi. Başbakan Erdoğan, Bayram Namazı sonrası kendisini bekleyen gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, bayram sabahında hala kendi halkını bombalayan Esad'a ve buna ses çıkarmayan BM Genel Kurulu'na tepki gösterdi. Erdoğan, bu akşam oynanacak Türkiye Hollanda maçına ilişkin de açıklamalarda bulunarak dün akşam Fatih Terim ile görüştüğünü kaydetti.

TARİH BM'DEN HESAP SORACAKTIR
Eğer sonucu ölümse bunlarınhepsi suçtur, bunlara karşı tüm insanlığın, tüm ülkelerin ortak tavır alması gerekir. Şu ana kadar böyle bir tavrın alınmadığını görüyoruz. BM istikametini kaybetmiş vaziyette. Adeta bir daimi üyeler arasındaki yaşanan sıkıntılarla BM Güvenlik Konseyi bir kararsızlığı istiyor ve bütün olan olaylara karşı vurdumduymazlığı yaşıyor. Bunun tarihe hesabını veremeyeceklerdir. Bizler bugün varız yarın yokuz ama bunun hesabını tarih soracaktır. Böyle bir ortamda yaşayacağımız Kurban Bayramı'nın temennimiz birlik ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. İnşallah halklar bu sorunu çözer diyorum.


TÜRKİYE HOLLANDA MAÇI
Sporu konuşmaya gerek yok. O bana göre yıldızları saymaya gayret edenlerin sorunudur. Bizim tek hedefimiz bu maçtan galip çıkmaktır. Bu maçtan galip çıkmazsak hiç bir anlamı yok. Play Off'a kaldığımızda mücadele çok daha farklı olacaktır. Bizim özellikle son üç maçtaki performansımız gayet güzel. Onun için dün Fatih Hoca ile de görüştüm. Kendisinin şahsında bütün teknik kadroya sporcularımıza başarılar diledim. İnşallah bu maçı televizyonda seyreder ve bütün dualarımızla herşeyimizle onların yanında olacağız. İnanıyorum ki Şükrü Saracoğlu'nda bütün Türk Milleti tek yürek olarak milli takımımızın yanında yerini alacaktır. Zor bir takım, Hollanda birinci sırada. Futbolun zoru kolayı yoktur. Aynı Hollanda Estonya ile 2-2 berabere kalmış, aynı Estonya'yı biz yendik. Romanya'ya burada yenildik gittik Romanya'yı evinde yendik. Belli olmaz, inşallah galibiyetle çıkarız. Böyle bir istifa doğrusu beklemezdim. Bu konuda samimi dürüst vatanını milletini seven bir generalin veya amiralin böyle bir süreçte istifa etmesinin gerekçesini bilmiyorum. Yargıda olan bir süreç vardır, yargının verdiği bir karar vardır. Gerekçesini bilmeden açıklama yapmayı doğru bilmiyorum.


BDP'nin İMRALI ZİYARETİ
Henüz bana gelmiş bu konuda net bilgiler yok. Bilgi olmayınca o konuda da yorum yapmak doğru olmaz. Ne konuşulmuştur ne yapılmıştır bunu bilmediğim için BDP'nin açıklamaları üzerinden yorum yapmam doğru olmaz.


BDP İMRALI ARASINDAKİ MAKAS AÇILIYOR MU
BDP'nin İmralı ile arasının açılıp açılmamasından çok BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığı ile arasını açmamaya gayret etsin. Eğer mesajlar böyle giderse Adalet Bakanlığı ile arasını açar ve görüşmeler artık son bulur. Tahrik kokan, sınırı aşan mesajlara hükümet olarak biz de evet diyemeyiz.


2014 YEREL SEÇİMLER
Bunların hepsi olağandır, olabilir. Bizim 26-27' amp;sinde bu ay iki gün 16 heyet belediyeleri gezip temaül yoklaması yapacaklar. Bunun ardından bunu bizler üst kurulda değerlendireceğiz ve sonrasında kesin neticeye vardığımız büyükşehir ve ilçelerini açıklayacağız. Kasım ayının ilk on günü içinde yine ayrı bir heyet kalan büyükşehirlere gidip temaül yoklamalarını yapacaklar. İl ve ilçeler bu yoklamaya katılacaklar, kadın kolları gençlik kolları ile. Buradan yine çıkacak neticeleri üst kurula sunacaklar. Üst kurulda nihai kararı vermiş olacağız. Bunun ardından da kalan 51 vilayeti il ve ilçeleri ile temaül yoklamalarını yapıp ondan sonra nihai kararlarımızı verip adımlarımızı atacağız. Temaül yoklamaları ile tatmin olmazsak kamuoyu yoklamalarını yapacağız. nbsp;


BAYRAMDA NEREDESİNİZ
İstanbul, istanbul dışı ama Türkiye. nbsp;


BASIN MENSUBU BAYRAMLIĞINI KAPTI
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından TGRTHaber muhabiri Başbakan Erdoğan'a 'Efendim malum bugün bayram anne baba ile bayramlaşamadık uzun saatlerdir burada sizi bekliyoruz. Anne baba şuan burada yok ama devlet baba yanımızda elinizi öpüp harçlık almak istiyorum' dedi. Gülüşmelerin olduğu anda elini öptürmeyen Başbakan Erdoğan cebinden çıkardığı parayı TGRTHaber muhabirine takdim etti. (netgazete YUNUS EMRE ARVAS)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...