Antalya yağmurla uyandı

/ Kaynak: DHA
Antalya yağmurla uyandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kurban Bayramı tatilini Antalya'da geçirenler, bayramın üçüncü gününde şiddetli yağmurla uyandı.

Kurban Bayramı tatilini Antalya'da geçirenler, bayramın üçüncü gününde kuvvetli yağmurla uyandı. Hayatı olumsuz yönde etkileyen yağmur nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda kaza meydana geldi. nbsp;Antalya, gece saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen şiddetli yağışın etkisine girdi. Sabah saatlerinde şiddetini iyice artıran yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Pek çok kişi Kurban Bayramı dolayısıyla evlerinden çıkmazken, çıkmak zorunda kalanlar ise yağmurdan etkilendi. Yağmura tedbirsiz yakalananlar bir köşede yağmurun dinmesini beklerken ıslanmaktan kurtulamadı. Yoğun yağış nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda araç yollarda kaldı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı çok sayıda kaza meydana geldi.
PANJURUN ALTINA SIĞINDI
Bisiklet ve motosikletle yola çıkanlar ise üzerlerinde yağmurluk, ayaklarında poşetle kendilerini korumaya çalıştı. Şiddetli yağmur diğer canlıları da olumsuz etkiledi. Bir güvercin yağmurdan kendini korumak için bir evin panjurunun altına sığındı. Bir süre burada bekleyen güvercin, yağmurun şiddetini azaltmasının ardından sığındığı yerden uzaklaştı.
YAĞIŞ ŞİDDETİNİ ARTIRACAK
Yağışla ilgili bilgi veren Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, yağış dolayısıyla kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 63 kilogram, Kemer'e 9, Kumluca'ya 38 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Duman, yağışın öğleden sonra etkisini daha da artıracağını kaydetti.
ŞİDDETLİ RÜZGAR ETKİLİ OLACAK
Yağışla birlikte şiddetli rüzgarın da etkili olacağına dikkati çeken Necip Duman, rüzgarın saatte 60-80 kilometre hızla eseceği yönünde tahminleri bulunduğunu belirtti. Yağış nedeniyle 28-29 derecelerde seyreden hava sıcaklıklarının 23-24 dereceye kadar düştüğünü de aktaran Duman, yetkililerin ve vatandaşların sel, taşkın, dolu, çatı uçması, hortum ve benzeri olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini sözlerine ekledi.
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...