Kronik akciğer hastalığı amfizeme ameliyatsız tedavi

Kronik akciğer hastalığı amfizeme ameliyatsız tedavi

SAĞLIK Haberleri

Hastalara anestezi altında yaklaşık yarım saatlik bir işlemle akciğerin gereksiz yere genişlemiş kısmına küçültme uygulanıyor.

İleri derecede solunum yetmezliğine yol açan kronik bir akciğer hastalığı olan amfizem, cerrahisiz de tedavi edilebiliyor. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Bülent Kargı bu tedavi hakkında nbsp;bilgi verdi: "Bronkoskopi, bükülebilir ince bir ışıklı boru aracılığıyla, nefes borusu ve bronşları incelemeye ve işlem yapmaya yarayan bir tekniktir. Amfizem hastalarında yeni uygulamaya başlanan bronkoskopik amfizem tedavisi; en uç bronşlara kadar ilerleyip akıllı, hafızalı metaller aracılığıyla genişleyen akciğeri küçültme işidir. Bu yöntemde neşter kullanılmıyor. Hastalar ertesi gün taburcu edilir. Böylelikle boşuna genişlemiş akciğer kısımlarının ameliyat yapmadan yerinde küçülmesini sağlıyoruz. Akciğerin nispeten sağlam diğer kısımları rahatlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...