Bakan Faruk Çelik, 'Kıdem tazminatında hak kaybı olmaz'

Bakan Faruk Çelik, 'Kıdem tazminatında hak kaybı olmaz'

Ekonomi Haberleri

Bakan Faruk Çelik, kasım ayında Meclis'e sevki planlanan kıdem tazminatı düzenlemesinin kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatını şu anda hak edenlerin, geçmiş ya da geleceğe dönük bir hak mahrumiyeti olmayacağını söyledi. Bursa'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, Başbakan'ın talimatı doğrultusunda konuyla ilgili uzlaşma sağlamaları gerektiğini belirterek, "Çünkü bu, işçi için de işveren için de sürdürülebilir değil. Hem tazminat hem de taşeron konusunda uzlaşı arıyoruz. Uzlaşma olursa toparlayıp kasım ayında Mecis'e sevk etme noktasındayız. Uzlaşma olmazsa başka bahara kalır" dedi. Sistemin tıkandığını söyleyen Çalışma Bakanı Çelik, "Diyoruz ki sen tazminat sisteminin içindesin şu an, devam et. Emekli oluncaya kadar onunla işimiz yok ama sistemi yeniden kurgulamak gerekiyor. Çünkü işveren iflas ediyor. Karşınıza bin tane işçi geliyor. Emekliliğine 1 ay kaldığını söylüyor. Şimdi ne yapacaksınız? Vatandaş da 30 yıllık emeğinin karşılığını istiyor. Nasıl çözüm bulacaksınız? Milyonları ilgilendiren bir konuda keyfi düzenleme olabilir mi? Onun için diyaloglarımız devam ediyor" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...