Hacıların Medine heyecanı

Hacıların Medine heyecanı

GÜNDEM Haberleri

Mekke'den Medine-i Münevvere'ye gelen hacıların buradaki ziyaretleri de büyük bir heyecan ile sürüyor

Hac farizasını Mekke'de tamamlayıp Medine'ye geçen hacılar, dönüş telaşına başladı. Hacıların, sevdiklerine götürdükleri hediyelerin başında zemzem ve hurma geliyor. nbsp;Medine'de hacılar ibadetten arta kalan zamanlarında dönüş hazırlığı için alışveriş yapıyor. Mekke ve Medine'den sadece zemzem ve hurma aldıklarını ifade eden hacılar, aile fertleri ve yakınlarına hatıra olsun diye ufak tefek hediyeler aldıklarını ifade ediyor. Hacılar, Medine'de öncelikle Peygamber Efendimizin hicret ettikten sonra inşa ettirdiği Mescid-i Nebevi'yi ziyaret ediyor. Mescid-i Nebevi'de Pegamber Efendimizin kabrinin bulunduğu Hücre-i Saadet'i büyük bir tazimle selamlayan hacılar, Ravza-i Mutahhara'da namaz kılmaya ve dua etmeye büyük önem veriyor. Mescid-i Nebevi'nin doğu kısmında yer alan ve yaklaşık 10 bin sahabenin kabrinin bulunduğu Cennet'ül Baki de mutlaka uğranan mekanlar arasında. Cennet'ül Baki'de, hazreti Osman, Pegamber Efendimizin amcası hazreti Abbas, halaları, kızları, eşleri, oğlu İbrahim, torunu hazreti Hasan'ın da kabirleri bulunuyor. Medine'ye 5 kilometre uzaklıktaki Uhud Dağı'na giden hacılar, burada Pegamber Efendimizin amcası hazreti Hamza'nın da aralarında bulunduğu Uhud şehidi 70 sahabenin kabrini ziyaret ediyor. OSMAN SAĞIRLI MEDİNE

nbsp;Hacıların Medine heyecanı
Hacılar, Ravda-i Mutahhara'da namaz kılmaya ve dua etmeye büyük önem veriyor. Hacılar, hazreti Hamza'nın şehid olduğu Okçular Tepesi'nde.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...