Eşiniz hiperaktifse dikkat

Eşiniz hiperaktifse dikkat

YAŞAM Haberleri

Doç. Dr. Ersoy, 'Eğer eşinizde tedavi edilmemiş bir hiperaktive bozukluğu vakası varsa sizi aldatma ihtimali yüksek' dedi.

Erişkinlerde görülen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunun (DEHB), trafik kazası, hız yüzünden ceza yeme, üniversiteyi bitirememe, sık iş değiştirme ya da işten atılma, evlilik hayatında sıkıntılar ve sık boşanma gibi problemlere yol açtığı belirtildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Ersoy, şu bilgileri verdi: "Eğer eşiniz tedavi edilmemiş bir dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu vakası ise sizi aldatma ihtimali normalden çok yüksektir. Bu vakalar dürtüsellikleri sebebiyle, başkalarının sadece akıllarından geçirdiklerini düşünmeden eyleme koyabiliyorlar. Çabuk sinirlenmeleri, eşlerinin sözünü dinlemeden cevap vererek basit bir konuyu bile çabucak tartışmaya dönüştürme potansiyelleri, dikkatlerinin dağınık olması sebebiyle evle ilgili sorumluluklarını yerine getirmekte güçlük çekerler." AA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...