BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

Bıldırcın salatası MALZEME:5 adet bıldırcın, 1 adet yeşil salata, 2 adet havuç, 1 adet kırmızı lahana, 250 gr. semizotu, 1.5 su bardağı ceviz içi, 10 adet küçük domates, 2 çorba kaşığı kuşüzümü.



Bıldırcın salatası MALZEME: 5 adet bıldırcın, 1 adet yeşil salata, 2 adet havuç, 1 adet kırmızı lahana, 250 gr. semizotu, 1.5 su bardağı ceviz içi, 10 adet küçük domates, 2 çorba kaşığı kuşüzümü. Bıldırcın sosu için: 2 çorba kaşığı soya sosu, 5 çorba kaşığı madena sosu. Vinegret sosu için: Yarım su bardağı sirke, 2 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı şeker, tuz. Kızartmak için: Sıvı yağ. HAZIRLANIŞI: Yeşil salatayı ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin. Kırmızı lahanayı da aynı incelikte doğrayın. Tuzla ovup iyice yıkadıktan sonra hepsini karıştırarak, servis tabağına yerleştirin. Üzerine 1.5 su bardağı ceviz içini serpin. Ceviz içinin üzerine iri iri doğranmış semiz otunu yerleştirin. Beş dakika kadar haşladığınız bıldırcınların kemiklerini etlerinden ayırın. Göğüs ve butları sıvı yağda kızartın. Servis tabağındaki boşluklara bıldırcınları yerleştirin. Ayrı bir kapta soya sosu ve madena sosunu karıştırın. Kısık ateşte içine kuş üzümlerini ekleyerek, 10 dakika pişirin. Hazırladığınız bu karışımı soğuttuktan sonra salatanın üzerine dökün. Vinegret sos için; sirkeyi, hardalı, zeytinyağını, tuzu ve şekeri karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Küçük domatesleri ortadan keserek, salatanın üzerine yerleştirip, süsleyin. İsteğe göre ılık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT