Bu da merhumlar albümü

Bu da merhumlar albümü

YAŞAM Haberleri

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde, 1942 yılından bu yana vefat edenlerin fotoğraflarını toplayan Tekin Kesler, 'Merhumlar Albümü' hazırladı.

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde, 1942 yılından bu yana vefat edenlerin fotoğraflarını toplayan Tekin Kesler, "Merhumlar Albümü" hazırladı. İstanbul'da halk otobüsü işletmeciliği yapan 48 yaşındaki Kesler, memleketi nbsp;Köse'de 1942 -2013 yılları arasında vefat edenlerden yaklaşık 2 bin kişinin fotoğrafını topladı. Bu iş için yaklaşık 2.5 yılını veren Kesler'in albümünde son 71 yılda hayatını kaybedenlerin yanı sıra Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı'na nbsp;katılan şehit ve gazilerin fotoğrafları da yer aldı. Albümde, PKK ile nbsp;mücadelede şehit düşenler için de ayrı bir bölüm oluşturuldu. Fotoğrafları Köse Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sergileyen Tekin Kesler, "Amacımız geçmiş kuşaklarla bugünkü nesiller arasında bir bağ kurmaktı. İnsanlar yıllar önce yaşamış ve vefat etmiş akrabalarının, komşularının ve büyüklerinin resimlerini bir arada görebiliyor. Albümü yakında kitap haline getirmek istiyoruz. Elde edeceğimiz geliri Köse'deki öğrencilere burs olarak vermeyi düşünüyoruz " dedi. Merhumların fotoğrafları kitap haline getirildikten sonra burs olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...